2011. március 14., hétfő

Belső utazás

Az univerzum szûk látókörû szemlélete szerint a problémákat nem a távolban kell keresned - azok valószínûleg sosem érnek ide. Foglalkozz inkább a kerítésen belül garázdálkodó farkasokkal! Lehet, hogy a kint ólálkodó falkák nem is léteznek.
Frank Herbert

Itt a tavasz. Bátran állíthatom, hogy igenis itt kopogtat az ablakon. Jön a tavaszi nagytakarítás. Nagyon nem szeretek "nagy"takarítani. Persze mindenki másképp hívja. A lényeg az, hogy egy új élet kezdete. Tavaszi zsongás mindenhol, arab világ mentális zsongás. Japánt Föld Anya veszi kezelésbe. EU.-s belső villongások és Tibet. Nem sorolom tovább, mert mindenhol látni a takarítást. Hol így- hol úgy, de dolgozik, jelzi, hogy valami új van készülőben. Mindenki azt figyeli, hogy mi történik ott kint, és érezzük, valami megmozdul bent is. Bennünk sincs minden rendben. Feszültek vagyunk. Én magam tépném le a láncaim, de rá kell jönnöm, hogy nincsenek. Én alkottam őket és én is szüntettem meg. Idő kellett a megszüntetéshez, jóval több mint a megalkotáshoz.
Jól van na, kezdjük a takarítást.
Vessünk számot:
  • Mi az amit elértünk.
  • Ez jó nekünk?
  • Hogyan változtassak, ha nem jó?
Először megpróbálom elengedni a problémát. Ez nem megy csak úgy, elsőnek fel kell ismerni, Meg kell érteni. Ha megvan a gond akkor már nem az, hanem egy megoldandó feladat. Mi a feladat megoldása? Mindig ugyanaz. Elfogadni és elengedni. A változás evvel együtt jár. A változás ebben az esetben annyi, mint visszaállni alapjáratba. Vizsgáljuk meg magunkat. Milyen testi, vagy szervi problémák jelentkeznek? Ha nincs akkor rendben is lehetünk.. Ennek mi lehet az oka? Gyomor-emésztés, máj-méregtelenítés, stb... Egy gyors sor kérdés: Milyen élet helyzetet nem tudok megemészteni? Mi idegesít amin nem tudom magam túltenni? Elgondolkozva lassan jönnek a válaszok. Ameddig nem jönnek, menjünk el az orvoshoz nehogy krónikus legyen a jelző tünet. Ha módunkban áll, kezdjünk el változtatni. Sohase essünk neki. A változásnak is idő kell.

Nincsenek megjegyzések: