2011. április 3., vasárnap

Szerintem FONTOS annyira, hogy érintetlenül bemásoljam.

Áprilistól betiltják a gyógynövényeket az EU-ban? Petíció - Csatlakozz!

Gyógynövény petíció2011 április 30-tól az EU gyakorlatilag betiltja gyógynövényeket ? A válasz: IGEN győztek a gyógyszergyártó multik. Valószinűleg ez a lépés az EU-tól, megvilágítja az EU szerepét és valódi célját.

Régóta harcban áll a Big Pharma szervezet (melyhez a legnagyobb gyógyszeripari vállalatok is tartoznak) a naturista gyógyszerek forgalmazóival. És ez a harc lassan a vége felé közeledik, írja az egyik nemzetközi neves szakhonlap. Lassan nyilvános lesz, hogy alig több mint két hónapjuk van hátra a gyógynövényalapú termékeket forgalmazóknak, hiszen áprilistól betilthatja ezeket az Európai Unió. A honlap értesülései szerint a Big Pharma és az Agribusiness rövidesen egészségügyi és élelmezési monopolhatalmat szerez. Ugyanolyan törvények alapján tiltják be a természetgyógyászatban használt gyógynövény alapú szereket, mint amilyen törvények alapján megszabták, hogy milyen szereket kell tartalmazniuk különböző élelmiszereknek, mint például a kenyérnek, a konzerveknek és általában az élelmiszereknek, ahhoz, hogy az üzletek polcaira kerülhessenek.


Egyszerű törvényekről van szó, a Tradicionális Növényi Gyógyszer Direktíva, a Növényi Gyógyszer Bizottság (HMPC) új szabályozásairól, melyek szerint minden naturista termék gyógyszernek számít, ezért ugyanolyan szabályok szerint lesz forgalmazható, mint egy gyógyszer. Az engedélyezési eljárások hatalmas költségeit a kistermelőknek lehetetlen lesz megfizetni. A történet innentől kezdve már nagyon egyszerű lesz: ha lenne is hajlandóság némely orvosban, hogy gyógynövényes kezelésre biztassa betegeit, akkor sem javasolhat natúr gyógykészítményeket, mert nem lesznek forgalomban.

Kérlek írd alá Te is a tiltakozó petíciót és oszd meg minél több emberrel a cikk linkjét, hogy ez a szabályozás ne léphessen életbe.

Felhívjuk a figyelmed, hogy az EU érvényes lakcímeket és születési időpontokat kér. Ha nem tünteted fel a lakcímed vagy a születési időpontodat, az aláírásod érvénytelen lehet. A lakcímek és a születési időpontok nem jelennek meg publikusan. 1 000 000 Hiteles aláírás szükséges!

Ha a családod és a barátaid is aláírják, akkor van már csak esélyünk. Akiknek nincs gépe, annak segíts, esetleg írd alá a nevében! Ha nem tudsz angolul, akkor kérj segítséget, ha tudsz, akkor segíts annak, aki nem tud. Jelenleg a napi aláírók száma 1-2 ezer és nincs már két hónap. Ez még nagyon kevés. Küldd tovább e-mailben is a teljes levelező listádra a cikk linkjét, és oszd meg a közösségi oldalaidon (iwiw,facebook, stb.)! Ekkor már tényleg sokat tettél a szabályozás érvénybelépése ellen.

Lényeg, hogy Magyarországon és az Európai Unióban minden polgárnak lehetőséget kell biztosítani a petíció aláírására és ebben rád is szükség van. Nem is hinnéd, hogy mekkora.

Fontos! Az alábbi linkek a hivatalos aláírásgyűjtési linkek. Egyes magyar honlapok partizánakciókat hajtanak végre és külön aláírásokat gyűjtenek. Sajnos a legtöbbször csak azért, hogy megszerezzék az e-mail címedet! Egy szó mint száz a hivatalos oldalon írj alá!

Rengeteg a magyar aláíró, de sajnos még így is kevés. Csatlakozz Te is! Mentsük mi meg az embereket ettől a diktatórikus szabályozástól. Alig van már idő!

Ismertető:
http://gaia-health.com/articles301/000315-hungarian.shtml
Petíció itt írható alá angol nyelven:
http://www.gopetition.com/petition/39757/sign.html
Akik már aláírták:
http://www.gopetition.com/petition/39757/signatures.html

Ha van kedved, akkor nézz körül a Zöldház portálon. Sokmindenről olvashatsz, amivel megóvhatod a családod egészségét.

Nincsenek megjegyzések: