2009. május 24., vasárnap

Egy újság cikk amire büszkék lehetnénk...

De lehetünk büszkék arra, hogy minket fölnőtteket 10 éves gyermekek tanítanak alapvető dolgokra? Igen, arra büszkék lehetünk, hogy tanulhatunk tőlük, hogy van mondanivalójuk. Meghalljuk őket? Figyelünk rájuk? Na most kiderül 


Íme az újság cikk:


Egy tízéves kislány ötlete volt a szemétszedés



A tíz és féléves budapesti kislányt, Hajnal Daniellát nem hagyta nyugodni, mennyi szemét van eldobálva a természetben és a lakóhelyek környékén, ezért elhatározta, hogy létrehoz egy természetvédő csapatot. Szülei és néhány iskolatárs részvételével megszervezett egy csapattalálkozót, május 16-ra. Kesztyűkkel és szemeteszsákokkal felszerelkezve levonultak az Erzsébetligeti uszoda elé, ahol 4 tízéves kislány, két 4-5 év körüli kisfiú és 3 felnőtt alig fél óra alatt 6 zsák szemetet szedett össze, egy rendben tartott területről. Nem ment el a kedvük, sőt, nagyobb akció szervezésébe kezdtek: szeretettel várnak minden, környezetükért felelősséget érző gyerekeket és felnőtteket május 30-án 12.30-kor az Erzsébetligeti Színház bejárata előtt. Mindenki hozzon magával kesztyűt és két szemeteszsákot – kérték.

Minden úgy kezdődött, hogy Daniella az iskolában azt a házi feladatot kapta, írja le egy kívánságát. Kettőt is írt, az egyik teljesen megszokott gyerek kívánság volt, már ő sem emlékszik rá. A másik viszont így hangzott: „ébredjenek föl az emberek, vegyék észre, hogy ha nem tesznek valamit sürgősen, elpusztul a föld. Vegyék figyelembe az állatokat és a növényeket és ne gyilkolják őket ilyen nagy számmal, mert hamarosan minden állat és növényfaj kipusztul. Vegyék észre, hogy minden rablás, gyilkolás, sorozatgyilkolás (stb.) csak a pénz miatt van. Hagyják a pénzt és teremtsenek egy új, sokkal szebb világot, amiben innivalónak ott vannak a folyók, patakok, tavak. Amiben segítenek másokon. Amiben nem a mindenféle „menő” cucc a fontos, hanem a szeretet. Amiben meglátják egymásban és a természetben a szépet. Mindezt már rég észrevették volna, ha nem lennének egyes emberek úgymond vakok.” Daniella fogalmazása szíven ütött mindenkit, aki olvasta.

Daniella szülei próbálják lányukat és két kisfiúkat tudatosan a Föld, a környezet és a természet szeretetére nevelni. „A gyerekeink nem tépik le a virágokat-leveleket, mert az fáj a növényeknek. Nem félnek az állatoktól, de tisztelik őket. Hangosan megjegyzik, ha valaki szemetel, természetesen, mert ők nem tesznek ilyent. Ez az ő normájuk, és erre igenis büszkék vagyunk!” – meséli Daniella édesapja, Nagy Viktor. „Lányunk, aki 10 és fél éves, már régóta foglalkozik azzal a gondolattal, hogy természetvédő lesz. Sokat beszélgettünk vele erről, ennek az lett a következménye, hogy elhatározása egyre szilárdabb lett.”

A 4.a osztályos Daniella kitalálta és szülei, valamint kis barátai támogatása mellett meg is szervezte az iskola első Öko klubját. Az Ökoiskola címmel is büszkélkedő XVI. kerületi Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, nagyon örült a „kicsik” kezdeményezésének. Az iskola a szemétgyűjtő akcióra hívó szórólapok, plakátok sokszorosításával igyekszik támogatni munkájukat. Egy névtelenséget kérő kis kerületi pékség is örömmel vállalta, hogy segít. A gyerekek példaértékű összefogást indítottak el, őszinte lelkesedésük remélhetőleg olyan emberekhez is eljut, akik egyébként elfordítják a fejüket, ha az utcán szemetet látnak. Rengeteg az érdeklődő, ezért Pünkösd ide vagy oda, sok csatlakozóra számítanak.

Bálint Orsolya


2009. április 15., szerda

Isteni vicc?

Mint földi-fizikai síku lény akinek van hite, szinte alig értem a fenntről jövő infókat. Kicsit viccesen jönnek a lehetőségek. A gyógyítás szépen csordogál a maga útján. Biztos vagyok benne, hogy annak is eljön az ideje, mikor a munkám egészét e nemes tevékenység fogja kitenni, de addig is.... és itt jön a csavar. Elkötelezett híve vagyok annak a felfogásnak, hogy a pénz nem boldogít és távol tartsam magam az üzleti élettől, amibe egyszer kétszer volt szerencsém belekóstolni. De ez most más! Vagy mégse? Kisegítőként vállaltam munkát egy barátomnál. Volt egy beszélgetés ami inkább tanácsadásnak, vagy inkább privát véleménynyílvánításnak indult és itt közös hullámhosszon tudtunk pörögni. Most kaptam lehetőséget tőlük, hogy bizonyítsak és segíthessek ezt a beszélgetést valóra váltani. Üzlet ezotéria. Hit és pénz. Igen tudom, hogy valamiből meg kell élni, de miért így? Igaz mostmár csak nevetek rajta, de még mindig nem tudom hova tenni az érzelmek viharát. Teljesen más terveim vannak, de így felborulni látszik. Vagy egyszerűen így érem el a célom? Az egó és a szív csatája. Sötétben tapogatózok és nem tudom, hogy melyik a helyes út. Mindig azt mondom, hogy amelyikben jól érzed magad. Csak az a baj, hogy magamban nem tudok rendet rakni. Mily igaz a két közmondás "Isten útjai kifürkészhetetlenek, vagy a cipész cipője a lukas". Mind a kettő megy és mind a kettőt jó érzéssel végzem. De jó lenne ha valaki segítene, de még ez a vonal sem járható mert a két csemetémet a nyakamba varrták és mint mélyebb meditáció teljesen ki van lőve. Szimplán csak magamra nincs idő. Na így nem tudok magamban rendet tenni, de úgy érzem ennek is megvan a miértje. Legalább megint teljesen az érzéseimre kell hagyatkoznom, amit a szívem diktál. Hogy a vicc teljes legyen, erőteljes foglalkoztat egy pénz nélküli közösség, egy farm kialakítása. Nem baj mert érzem, hogy így leírtam megkönnyebbültem és tudom ezt az utat kell most járnom. Csak az összefüggéseket nem találom még. 

Mindenben, ami bánatot okoz neked, jusson eszedbe a következő alapelv: nemcsak hogy nem szerencsétlenség, ami történt, hanem olyasmi, amit derekasan elviselni egyenesen szerencse.
Marcus Aurelius

2009. március 18., szerda

Dühös vagyok!

Minket "ezosokat" a szeretet és a megértés vezérel, de meddig lehetünk emberfeletti erővel emberek? Csemetéim oktatása a probléma. Nem a csemekkel van a gond. Leányom idegesen jön haza. Apa segítesz? Persze gyere és mondd. Mondja. Amitől kikerekedik a szemem. Nem tartom magam tanulatlannak, de én másképp tanultam és nem értem amit mond. Jobban mondva, nem azt nem értem, hogy Ő mit mond, hanem azt hogy miként mondja. Segítenék osztani, de ők másképp (véleményem szerint bonyolultabban) tanulják. Kevés idő van a tudás átadására és jajj annak a gyereknek aki egy kicsit lassabb. Miért kellennek depis gyerekek? Ők fogják a világ egynéhány családját kiszolgálni? Dilisen?
Fiam középsős és vegyes csoportba jár. A nagyokat készítik fel a suliba. A kicsik velük együtt kell, hogy tanuljanak. Egy mondókát nem igazán tud a gyermek, de a felmérő lapjára megkaptam, hogy NEM ÉRTI A FELADATOT. Persze miután elmondták neki, hibátlanul megoldotta. MIÉRT KELL EZ? Elcsapta a hasát és alvás után az ágy szélére kakilt, de olyat mint a víz! Szóltak neki, hogy nem szégyenled magad? Egy szoba tiszta 5 éves gyermek aki sírva fakad, ha két csepp pisi rámegy a gatyójára nem ért ki a wc-re. Sokszor mikor de. viszem nincs egy egészséges gyermek zsivaj. "Csendjáték" mondja a fiam. Jön az ovó néni sok kis tálkát visz be. Még épp időben vannak, mert űrmértékezünk. 
OK: hogy világunk rohanó és kapcsolatokat tesz tönkre a pénz és annak hajhászása miatt. De ami a sajátunk, a CSALÁDUNK azt miért kell ennyire szétverni? Én nem hagyom! Tiltakozom! Ha csak lehet nem viszem a csemeket oviba. Sajnos a lányommal nem tudok kivételezni, de vele sokkal elnézőbb vagyok és HAGYOM ESTE EGY KICSIT JÁTSZANI. 
Idióta világfelfogásban élünk és mindenki szarik bele. Elbeszélgetek az ovónőkkel, de a kölkön verik el a port. Rajtam kívül senki nem teszi. Miért közönyösek az emberek? Más emberek iránt azt már megszoktam, de saját vérük iránt miért? Korosztályom ezen végig ment. A "nekünk sikerült, akkor nektek is" felfogás szar. Nem azért vállaltam a csemeket, hogy végig nézzem saját gyermekkorom, különben is nekem jobb életem volt mint most nekik. Hanem azért mert bíztam benne, hogy nekik jobb lesz. Hát teszek érte, ha kell leírom, ha kell kiállok a hősők terére kiabálni, hogy az élet így egy adag szar és élje az aki ezt követeli tőlünk. Előbb utóbb, vagy bezárnak, vagy lesz olyan aki mellém áll. Ettől rosszabb már nem lehet, mert életünk már nincs. A pénz, a munka, a rabszolgaság uralja. A piacgazdaság rabszolgái vagyunk. De a gyermekeinket ebbe ne kényszerítsük bele, vagy mi se leszünk jobbak, mint akik minket irányítanak. Ne legyünk büszkék a tudományunkra, mert amennyit nyertünk vele, kétszer annyit vesztettünk az emberségünkből. Uff én beszéltem...

2009. január 23., péntek

Természetes gyógymódok "Méz és propolisz"

Előszó: Az természetes, hogy gyermekeim is átesnek betegségeken. Nem mindig engedik a segítségem és én is keresem a jobb megoldást. Mindig messzire akar nyúlni az ember. -Van egy távolkeleti módszer, ami.... Vegyél dél amerikából származó növényt, mert az .... Igen ezek mind nagyon jók és "jó áron" nehezen, de beszerezhetők. Körülnéztem a hazai felhozatalban, s lám egy idős bácsi kerékpárral hozta a megoldást. Elhatároztam, hogy utána nézek és gyűjtöttem egy kis anyagot.


Íme:


Méz és a propolisz


 


Méz 


-Aki a virágot szereti... a méhek barátja is 


Aki a méhekkel barátkozik, az megismerheti a méhek munkáját ésmunkájának eredményeit.


Ismerkedjünk meg a méhek munkájával: 


A méhek a virágokról nektárt és virágport gyűjtenek. A nektárt a kaptárban kicsit módosítják, elpárologtatják belőle a felesleges vizet és ha kész, vékony viaszréteggel lefedik, hogy sokáig elálljon. A nektár a méhekjutalma, amiért a növények szaporodása érdekében elvégzik a virágok megporzását, azaz a virágport egyik növényről a másikra viszik. 


A szorgalmas méhek megporzó munkájának köszönhetjük a zamatos gyümölcsöket, a növények vetőmagjait. Méhek nélkül nem lenne alma, körte, stb.. és hiányozna sok szép virág. 


A méhekolyan sok nektárt és virágport gyűjtenek és annyi mézet, lépesmézet és méhkenyeret készítenek, hogyha a méhész el is veszi a felesleget, mindenből marad elég a méhcsaládnak is. 


Méheink életét, létüket sokszor "felelőtlen emberek" talán tudatlanságból, vagy nemtörődömségből, a virágzó növényi kultúrák szakszerűtlen permetezésével, vegyszerezésével veszélyeztetik. 


Mi is a méz? 


Ha már a méhész elvette a kaptárakból a mézes kereteket, kipergette, a letisztult mézet a kannákból az üvegekbe töltötte? 


Mire jó a méz? 


A méz jó édesítőszer. 


Kevésbé édesíti ugyan, mint a gyári cukor és a mesterséges édesítőszerek, de jóval egészségesebb, mert természetesen édes, mert többféle cukorból áll és számtalan hasznos anyag van benne. Pl. szerves savak, vitaminok, enzimek, illóolajok, ásványi anyagok, stb... 


A méz jó táplálék, mert egyszerű cukrai könnyen, gyorsan felszívódnak, mert szerves savaifokozzák az étvágyat, javítják az emésztést, mert nem csak édes, de zamatanyagainak különböző összetétele miatt változatos ízeket biztosít, mert színeivel, kellemes illataival kimeríthetetlen választékot kínál. 


A méz gyógyít is. 


A méz nyugtató. Segíti az elalvást, a nyugodt pihenést. A méz támogatja a gyenge szívet és védi a májat. A méz fertőtlenít. Ezért lehet belsőleg torokgyulladásra, külsőleg felületes sérülések kezelésére használni. A méz enyhe hashajtó. Megszűnteti a gyenge ásványi anyag ellátottságból eredő hiánytüneteket. Jó a vashiányból származó vérszegénység gyógyítására. 


Leggyakoribb fajta mézek és jellemzői.


Akácméz: -harmónikus ízű, édes, lágy és kevésbé savas. Csaknem a színtelentől az enyhén sárgásig terjed a színárnyalata. Jelentős gyümölcscukor tartalma miatt sokáig folyékony. Jó fertőtlenítő. Köhögés ellen ajánlott. 


Napraforgóméz: -aranysárga, később sötétedő. Hamar kristályos és folyékony fázisra válik szét. Krémmézzé alakítva kellemes csemege. Sütésre kíválóan alkalmas. 


Repceméz: -sárga színű míg folyékony, de gyorsan kristályosodik és akkor majdnem fehér. Kristályai aprók, élvezeti értékét nem csökkentik. Kevésbé savas, sőt gyógyítja a gyomorsav tútengést. 


Hársméz: -színe a gyűjtés idejétől függ. Illata és íze határozott, kellemes íz jellemzi, fűszerezi az ételeket, italokat. Hörghurutra kíváló. Alkalmas lázas betegségek enyhítésére és görcsoldásra is. Más mézekbe kerülve gazdagítja azok zamatát. 


Gesztenyeméz: -magas ásványi anyag tartalmával tűnik ki. Színe sárgásbarnás, gesztenyevirág illatú, enyhén kesernyés utóízű. Rendszeres fogyasztása akadályozza a trombózisok kialakulását. Viszértágulat mérséklésére is alkalmas. 


Selyemkoróméz: -az Asclepias syriaca nektárjából származik. Igen erős, jellegzetesen fűszeres ízű, illatos. Nyers ételek különleges ízesítője. Igazi "hungaricum". 


Pohánkaméz: -barna színű, sajáros ízű és illatú. Könnyen megszokható, megkedvelhető. Jó édesítőszer. Elősegíti a bőrképződést, csökkenti a gyermekek növekedési fájdalmát. 


Facélia: -halványbarna, kissé opálos. Zamata enyhe, kellemes. 


Aranyvesszőméz: -solidagóból származó ízletes, lágy, aranyszínű, későnyári mézfajta. Kristályosodó. 


Ezüstfaméz: -szürkészöld, opálos, aromája illatos, jellegzetes. Kellemes ízű. Érzékeny gyomrúak is fogyszthatják. 


Pusztai kutyatejméz: -világosbarna, karamellízű különleges illatú méz. Elég gyorsan kristályosodó, különlegessége a magyar alföldnek. 


Kitűnő fajtamézek nyerhetők a mustárról, a medvehagymáról, a gyalogakácról, a japánakácról, a baltacinról stb... Nem virág eredetű a különféle fenyő és tölgyfajokról származó édesharmat méz


Ha megisnerjük a méheket, félelem nélkül élhetünk a közelükben! 


Hazánkban általánosan elterjedt , ún. Krajnai fajta, a világ egyik legszelídebb méhe. Nyugodtak maradjunk akkor is, ha egy kíváncsi felderítő méhecske közelebbről megvizsgál minket. Ha nem fenyegetjük csapkodással hamarosan megnyugszik és tovább repül. Aki nem ismeri a méheket, a méhészkedést, keressen fel egy méhészetet. A méhek gondozója a méhész kiséretében, méhészkalapban látogassa meg a viaszvárosok lakóit és egy csodálatos világ fog eléje tárulni. 


A Mézről nem lesznek tévhiteink, ha megismerjük! 


Vannak, aki jóindulatúan óvnak a mézfogyasztástól, mert az "nagyon hízlal". 


A méz gyümölcscukrából nem lesz zsír, mert a májban glikogénként raktározódik. 


A méz szőlőcukrából nem lesz zsír, mert rövidesen elég az izomzatban. 


A méz tejcukrából nem lesz zsír, mert azt a bél hasznos mikroorganizmusai használják fel. 


A mézfogyasztás aktívabb életvitelre serkent, ami az elhízás ellen hat. 


Egyes mézek (káposztaméz, mentaméz) vizelethajtók, súlycsökkenést okoznak. 


A méz nem okoz fogszúvasodást. A méz fertőtlenítő anyagai gátolják a fogszúvasodás megindulását. 


Fontos tudnivalók! 


A méz fajtájától függően idővel megsűrüsödik, kikristályosodik. Ez azomban nem befolyásolja belső értékeit. A kristályos mézet folyékonnyá tehetjük, ha max. 40C fokig melegítjük, de vigyázzunk, mert a magasabb hőmérséklet károsítja a minőséget. 


 


 


 


Propolisz


Mi is valójában a propolisz? 


A méhek különféle növények rügyeiről gyűjtik ezt a gyantaszerű anyagot, amelyet kevés enzimmel és viasszal kevernek. E rendkívűl ragadós, összetett anyag a lépek kisebb töréseinek javítására, a kaptár belső részeinek bevonására, a betolakodók tetemének mumifikálására és fertőtlenítésére szolgál. A propolisz45-50%-ban viaszok és zsírsavak keveréke. Tartalmaz még olajokat, virágport, szerves és ásványi anyagokat. A legújabb vizsgálatok mintegy 180 féle összetevőről tesznek említést. Jól oldódik etilalkoholban, glikolban. 


Felhasználási területei: 


A kozmetikai iparban: sok propoliszt dolgoznak fel. Bőrregeneráló, antibakteriális gombaölő hatása miatt a kozmetikumok egyik fontos alapanyaga.


A gyógyászatban: a keringési rendszer, a légzőszervi megbetegedések, a fogágybetegségek, bőrelváltozások gyógyításában, az immunrendszer erősítésében, a máj védelmében, a gyomorfekély kezelésére széleskörűen alkalmazott anyag. Sebgyógyító hatása más az ókorban is ismert volt.


Propoliszos méz! 


A mézben elkevert, oldott 5-10% propolisz éőően olyan jótékony a szervezet számára, mint a rágógumiként fogyasztott, de nem olyan keserű, nem tapad a fogakra ezért kellemesebb és hatékonyabb a méz jelenléte okán. Meleg (de nem forró) tejhez, kávéhoz, teához adva kitűnő és nagyon egészséges, enyhén kesernyés édesítőszer! 


A propolisztinktúra:  


Tiszta alkoholban oldott propolisz, mely belsőleg és külsőleg egyaránt alkalmazható. Gyulladásos megbetegedések, gyomor- bél- légcsőhurut, torokgyulladás, ínygyulladás, reumatikus és bőrbántalmak, valamint rákos megbetegedések bizonyos típusainak enyhítésére és gyógyítására.


A propolisztinktúra alkalmazása: 





  • Lázas állapottal járó belgyógyászati megbetegedések esetén naponta 3X30csepp ajánlott.

  • Prosztata-gyulladás naponta 1X30 cseppet fogyasszunk.

  • Magas vérnyomás: napi 1X30 csepp a gyógyulásig.

  • A klimax tüneteinek enyhítésére: a változás várható ideje előtt egy éven keresztül 1X10 csepp naponta.

  • Vese és májgyulladás: minden másnap 2X40 csepp 1Dl. melegvízben oldva.

  • Anginás panaszok, torokgyulladás, meghűlés megelőzésére: napi 40 csepp 2Dl. meleg vízben oldva (gargalizálunk és/vagy megisszuk).

  • Gyomor és nyombélfekély: naponta 40 csepp tinktúrát 1Dl. meleg tejben oldunk, s ezt éhgyomorra fogyasszuk.

  • Belső daganatos megbetegedéseknél: reggel éhgyomorra megiszunk 1Dl. körömvirág főzetben elkevert 1 kávéskanálnyi propoliszt. 

  • Rákgyanús elváltozások a testfelületen: este körömvirág főzettellemossuk, majd tömény tinktúrával ecseteljük a beteg részeket.

  • Lábgombásodás: naponta 2-szeri ecsetelés tiszta tinktúrával.



Megjegyezném, hogy a propolisz nem csodaszer! A szükséges orvosi eljárásokat, beavatkozásokat nem helyettesítí!







 

2009. január 21., szerda

Egy új élet két hét alatt

Az utóbbi időben sok minden történt. Sokat kezeltem és sok embert tanítottam arra, hogy miként kezelje Önmagát. Csak egyről feledkeztem meg, saját magamról. Az életemről, az utamról. Mi is az én küldetésem? Közben találkoztam szomorú eseményekkel, eltávozás megrendítő elfogadásáról, kapcsolatok széthullásáról. Tudom érzem az utam, de hiányoztak személyes tapasztalatok. Könnyű tanácsot adni másnak mint külső szemlélő, de sok mindent nem tudtam átérezni. Egyszerűen mert nem éltem meg. December közepétől jött egy szünet. Mellette pékség minden nap és kezelés egy szál se. A kezelt emberek rendbe jöttek. Január és sehol semmi. Közben elkezdett zsibbadni a lábam. Jött a lázas ijedt keresés. Vajon mitől? Segítséget kértem a barátaimtól, s ők megtalálták, de csak annyit segíthettek, hogy vegyem fel az égiekkel a kapcsolatot mert Ők szívesen segítenek. Megfogadtam de azon kívül, hogy kezeld magad semmi sem jött. Hát elkezdtem. Önkezelések sorozata az összes technikát kihasználva, meditációk, de valami miatt ez nem volt elengedő. Napról napra jobban éreztem magam, de még mindig kevésnek bizonyult. Kryon meditációk: Félelem elengedése és harag elengedése stb.. Nem értettem, hogy ezekre miért van szükségem de csináltam. Aztán mint derült égből a villámcsapás párom bejelenti, hogy magára talált. Ez még nem lett volna baj, de teljesen ki akart zárni. Az élete egy részéből is. Most értettem meg a Kryon által közvetített dolgok lényegét. Küzdött az Egó, a félelem de a felkészülés nem volt hiába való. Győztem! De ez csak időszakos volt. Teljesen el kellett engednem. Nehéz döntés volt, de megtettem bízva az Isteni szeretet erejében és a belső énem döntésének helyességében. Aznap mikor ez a döntés megszületett egy közös barátunknál volt segítséget kérni. Teljesen kicserélve hazajött, de a döntés nyugalmával én kihátráltam. Majd én is elmentem barátunkhoz. Sok mindent megbeszéltünk és magamban is dűlőre vittem a dolgokat. Hazajöttem és várt egy beszélgetés. Nem hátráltam meg. Most sem és vállaltam magam, a döntésem. Ez a nap volt az amikor elveszítettük, majd újra megtaláltuk egymást. Mind a ketten valami nagyon fontosat tanultunk egy nap alatt. Elfogadás, elengedés, megbecsülés és örülni annak ami most van. Másnap közös program és nem beszéltünk el egymás mellett. Megleltük a szeretet egy mélyebb érzését. Elalvás előtt egy kép: Átlépek egy kapun. A párom már ott vár rám, előttünk egy széles arany ösvény ami egy hegyre visz fel. Visszanézek és az ajtó mögött sötétség. A múlt! Állunk az ajtó másik oldalán megkönnyebbülés és boldogság vesz minket körül. Andalogjunk, vagy szárnyaljunk? Teljesen mindegy hisz egymásra találtunk. Kb. két hét alatt átéltem azt, amin más sokáig küzd. Megértettem a leckét! Ezután egy villanás: Élet(em-ünk) egy részét, feladatát megoldot(tam-tuk). A megkönnyebbülés, a nyugalom és az új érzés jelezte, hogy egy új élet kezdődik. Magától múlik a zsibbadás, közlékenyebbek az égiek és körülöttem sokan mosolyognak. Most már folytathatom azt amit elkezdtem, Újra készen állok és megint sokat tanultam. Érzem, hogy megint jönnek a feladatok és nemsokára tényleg csak a hivatásomnak élhetek. Másképp nézek sorsokat, érzéseket. Mondhatni megértőbb lettem. Hmm.. egy életen át tanulhatok, s mégis csak egy részét érezhetem át.

 

Alázattal fejet hajtok minden ember előtt, mert tisztelem útjukat és Isteni mivoltukat. Bár belül, legmélyen mindenki tudja, csak saját zenéjét nem hallja.